Pazartesi, 25 Aralık 2017 11:01

Kaçacaklar!

Türkiye’yi 50 yıl geriye götüren, insanların hayatını karartan 28 Şubat darbesinin 60 sanığı, haklarında ağırlaştırılmış müebbet istenmesine rağmen hala serbest. Mağdur avukatları ise sanıkların kaçabileceğini belirterek önlem alınmasını istiyor. Sanıklardan Çetin Doğan, o dönem milyonlarca insanı fişleyen Batı Çalışma Grubu kararlarını bugün bile imzalayabileceğini söyleme cüreti gösteriyor. Mağdurlar ise darbecilerin bu cüretini hesap sorulmamasına bağlıyor.
Çevik Bir- İsmail Hakkı Karadayı
Çevik Bir- İsmail Hakkı Karadayı

YAKALAMA KARARI ÇIKARILSIN

FETÖ davalarında örgüt üyelerinin dahi tutuklandığına işaret eden Avukat Cüneyt Toraman, “Ancak müebbet hapis ile yargılanan 28 Şubat’ın mimarları ellerini kollarını sallaya sallaya dışarıda dolaşıyor” dedi. Bunun hukuk alanında da büyük bir çelişki oluşturduğunu kaydeden Av. Toraman, “Artık bütün deliller toplandı. Burada 60 sanık yargılanıyor. Ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen bu kişiler de FETÖ’cü örgüt yöneticileri gibi yurtdışına kaçabilir. 20 avukat bir araya gelerek bu sanıkların kaçma ihtimallerine karşı yakalama kararı çıkarılmasını talep ettik” diye konuştu.

 
Çevik Bir - Çetin Saner

KAÇMADAN TUTUKLANSINLAR

60 sanığın yargılandığı 28 Şubat davasında hiçbir belgenin sahte olmadığını söyleyen Avukat Necip Kibar da şunları söyledi: “Burada fiilen işlenmiş bir darbe girişimi söz konusudur. Bu sanıklar, Türkiye’yi yerle bir eden ve ülkeyi 40-50 yıl geriye götüren insanlardır. Açlık dolayısıyla baklava çalan çocuğa bile ceza verilirken; haklarında bu denli ağır cezalar istenen 28 Şubat’ın yöneticileri hala dışarıda. Bunların pek çoğu yarın yurtdışına kaçacak. Bu sefer kırmızı bülten çıkartıp aramaya başlayacağız. Bunlar olmadan bir an önce sanıklar tutuklanmalıdır.”

 
Muhittin Erdal Şenel - İsmail Hakkı Karadayı

BU YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ

28 Şubat döneminde başörtülü olduğu için mağdur edilen öğretmen Gülsüm Alpay, 60 sanık hakkında müebbet talep edilmesinin olumlu bir karar olduğunu; ancak bu sanıkların serbest olmalarının kendilerini üzdüğünü kaydetti. Darbecilerin suçlarını inkar etmelerine dikket çeken Alpay, “Üniversite yıllarımda başım kapalı diye beni okula almayan, öğretmen olduktan sonra 2000-2006 yıllarında beni meslekten ihraç eden kişiler nasıl oluyor da şu an serbest. Bunlar gün gelecek, bu ülkeden kaçacaklar. Bir an evvel bu yanlıştan dönülmeli, önlem alınmalı” dedi.

KAÇMAMALARI İÇİN ENGEL YOK

28 Şubat sürecinde TSK’dan atılan Emekli Binbaşı Mustafa Hacımustafaoğulları, “Bizlere namaz kılıyoruz, dini vecibelerimizi yerine getiriyoruz diye eğitim hayatımız başta olmak üzere her alanda kısıtlama getirdiler. Bu darbeci zihniyetin bir an önce toprağın altına gömülmesini istiyoruz” dedi. FETÖ’cülerin birer birer yurtdışına kaçtıklarını hatırlatan Hacımustafaoğulları, şunları kaydetti: “28 Şubat davasının sanıkları neden kaçmasın? Kaçmamaları için hiçbir engel bulunmuyor. Bizlere zulmedenlerin en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz.”

https://www.yenisafak.com/gundem/kacacaklar-2939280

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...